Seakeeper logo

 

     
    HOME     •     TOEPASSINGEN     •     PRODUCTEN     •     OVER ONS     •     MEDIA     •     CONTACT    
 
   


Veelgestelde vragen

   
   

Wat zijn de voordelen?
De gyrostabilisator van Seakeeper is gebaseerd op een uniek systeem dat werkt door middel van een gyro stabilizer. Een gyro stabilizer is een vliegwiel dat op een zeer hoog toerental draait. Groot voordeel van een gyrostabilisator van Seakeeper is dat er geen onderdelen aan zitten die onder water buiten de romp uitsteken. Bovendien heeft de gyro stabilizer een zeer laag verbruiksniveau. Voor veilig en efficiënt gebruik zit u goed met een gyrostabilisator van Seakeeper.


Hoe werkt de gyro?
Het Seakeeper product maakt gebruik van de fysica van gyro-dynamiek. Het apparaat heeft een zwaar vliegwiel dat draait op hoge snelheid in een vacuüm. Hierdoor is er praktisch geen luchtwrijving waardoor het gewicht en het stroomverbruik tot een minimum worden beperkt. Het vliegwiel produceert een gyroscopisch oprichtend koppel dat elke golfbeweging van de boot tegengaat. Een gyrostabilisatiesysteem van Seakeeper bevat ook een actief controle mechanisme dat de prestaties van de gyro optimaliseert over een breed scala aan zeetoestanden.


Wat is het voordeel van het draaien van de gyro in een bijna vacuüm?
De Seakeeper gyro draait drie keer sneller dan vergelijkbare producten. Het vliegwiel is kleiner wat zorgt voor een lichter gewicht, kleinere afmetingen en minder stroomverbruik. Bovendien zijn de kritische componenten (vliegwiel, lagers en motor) permanent afgedicht in een bijna vacuüm. Hiermee zijn ze altijd beschermd tegen de elementen.


Wat is het voordeel van de actieve controle van een Seakeeper?
In tegenstelling tot een passieve regeling, die moeten worden geoptimaliseerd voor een bepaald niveau van golfenergie, maakt Seakeeper gebruik van een actieve controle. Hiermee maakt de gyro zijn volle koppel over op het schip bij verschillende zeetoestanden. Een passief gecontroleerde gyro moet worden uitgeschakeld in ruige omstandigheden om zichzelf niet te beschadigen, terwijl de Seakeeper gyro dan juist zijn werk het beste kan doen.


Wat nodig is om de gyro installeren?
Installatie van de gyro vereist ongeveer dezelfde complexiteit en inspanning als het installeren van een voortstuwingsmotor. Een belangrijk onderdeel van de installatie is het ontwerp en de bouw van de fundatie die in staat is om de draaimomenten van de gyro over te brengen. AC en DC power en zeewater moet worden aangesloten op het apparaat. Ook moet de bedrading worden geïnstalleerd tussen de control box en het bedieningspaneel op de stuurstand.


Hoeveel geluid maakt de gyro?
Het geluid van elk gyro wordt gemeten in de fabriek op een afstand van 1 meter van de bol. Afhankelijk van het model zal dit 68-75 dB zijn. Indien de gyro stabilisator zich buiten de machineruimte bevindt, kan geluidsisolatie worden aangeraden om laagfrequent geluid te elimineren.


Welk onderhoud moet worden gedaan op de gyro?
Elke vorm van onderhoud is afhankelijk van de vorm van gebruik, maar de gyro heeft maar minimaal onderhoud nodig. Dit omdat de meeste kritieke onderdelen werken in een gesloten omgeving. Periodiek moeten wel de zinkanode, het hydraulisch- en koelcircuit gecontroleerd en onderhouden worden. Bij commercieel gebruik kan een specifiek onderhoudsschema worden opgesteld.


Wat is de beste plaats voor de gyro in de boot?
Vanuit een theoretisch perspectief, kan de gyro stabilizer overal in de boot worden geplaatst. Vanuit praktisch oogpunt adviseren we de gyro stabilizer te installeren achter de middellijn van de boot. De gyro hoeft niet per definitie in de hartlijn van het schip geplaatst te worden.
   
   
Meer weten?


Voor de veelgestelde vragen,
verwijzen wij u graag door naar onze FAQ-pagina.

De gyrostabilisator van Seakeeper worden in de
Benelux exclusief geleverd door Koninklijke Van Twist.

Blijf op de hoogte via Facebook, Linkedin en Instagram!


Seakeeper
   
    © Koninklijke Van Twist | KVT-verkoopwaarden NL   |  KVT Sales conditions ENG   |  FAQ